Restaurang på Ekerö   Vid Mälarens vatten i nära anslutning till Marina

Referensnummer 1290
Objekt Restaurang på Ekerö
Läge Vid Mälarens vatten i nära anslutning till Marina
Hyresgäst Vår uppdragsgivare
Hyresvärd Jungfrusunds Marina AB
Hyra Kallhyra om 76.725 kronor per månad inklusive index och fastighetsskatt plus moms. Hyran betalas månadsvis i förskott. Festvåningen kan hyras för 50 kronor per person och event.
Hyresavtal 2007-04-01 till 2010-08-31 Sedan förlängt med tre år till 2015-08-31 Hyran och villkoren för lokalerna nu under omförhandling till ett nytt treårs kontrakt.
Hyresgaranti Kan komma att behöva ställas av nytillträdande hyresgäst
Ytor Ca 400 kvm inomhus plus verandor mot Mälaren om ytterligare ca 400 kvm
Antal platser Matsalarna har plats för 120-130 personer och uteserveringen har plats för ca 250 personer. Konferensavdelningen har plats för ca 45 personer. Dessutom finns en festvåning som har plats för upp till 350 personer.
Rättigheter Alla dagar 11.00 - 02.00 inne som ute
Personal Bra personal som varit med och kan restaurangen finnes att taga över.
Omsättning Har varierat genom åren men senare år ligger den mellan 11-12 miljoner per år plus moms
Öppettider Sommaren som räknas från april till och med augusti öppen alla dagar kl 11-02. Från september till och med mars är restaurangen öppen Måndag - Fredag för lunch kl 11-15 samt på veckoslut i samband med speciella aktiviteter och event. (klubbaftnar). Ca 100 lunch serveras varje vardag.
Begärt pris 4.350.000 kronor
Övrigt Byggnaden som hyser Restaurang Jungfrusund har en stomme av trä och är platsbyggd av kraftiga stockreglar, mineralulllisolering och målade fönster helt i trä. Fasad och interiör är klädda med målad träpanel i svart och grått med enkla detaljer. Detta framhäver en äkta marin känsla och anpassar byggnaden till Jungfrusunds Marinas befintliga hus och övrig miljö. Byggnaden inrymmer restaurangkök, matsal, bar ett mindre kombinerat mat-och konferensrum. Matsalen har tre upphöjda smårum eller "kajutor, snedställda i sjöfasaden och riktade mot den bästa utsikten. Uteserveringen på terasser av trä på tre sidor gör att man alltid kan välja sittplats i solen eller skugga helt nära vattnet.Till restaurangen hör ett 20-tal båtplatser för gästerna. Kolgrill användes förutom den 6 lågiga köksspisen. Eget bageri.Fräscha tre toaletter. Uppvärmning vid behov genom sjövärme. Senare år har värme behövts endast under ett fåtal månader. Kostnaden för denna har uppskattats till högst 20.000 kronor per månad. Mycket bra förråd, kyl- och frysutrymmen.Tre kassaterminaler. Alla maskiner, utrustning och inventarier friköpta och inget på leasing. Klubbaftnarna väldigt populära och som också genererar en hel del omsättning (ca 100.000 kronor per kväll).Klubbaftnar en till två gånger i månaden. Antingen fredag eller lördag. Konferensavdelningen har en anpassad utrustning för ändamålet. Högsäsong 12 april-21 september samt julbord i december. Kontakta oss mäklare för en visning och en utförlig inventarielista Stör inte personal och ägare på Restaurang Jungfrusund.